Entity

Time filter

Source Type


Yang J.,Shanghai Construction Design and Research Institute Co. | Chen J.,Shanghai Construction Design and Research Institute Co. | Xie Z.,Shanghai Construction Design and Research Institute Co. | Gu Y.,Shanghai Construction Design and Research Institute Co. | Zhang H.,Shanghai Construction Design and Research Institute Co.
Geotechnical Special Publication | Year: 2014

With the development of urban construction, the excavation area of a foundation pit becomes larger, the depth becomes deeper, and the surrounding environment becomes more complex, which requires higher environment risk control. As a new construction method,the pit-divided method becomes more and more prevalent in the foundation pit. The designed new site of Shanghai International Dance Center is located at the center of Hongqiao historical protection area. With the large excavation area, irregular shape, complex surroundings, the Yan'an viaduct on the southern side, the metro line 10 on the northern side, and the six historical conservation buildings around, there is great difficulty for design and construction. By numerical simulation, this paper draws a conclusion that the pit-divided method has obvious effect on control of the surrounding environment around the pit, which provides scientific guidance for design and construction of the pit. © 2014 American Society of Civil Engineers. Source

Discover hidden collaborations